Recept groentesoepen

Groentesoepen

Ingrediënten

  • ½ bloemkool (of andere groente) 
  • 1 ui
  • 1 liter water
  • 1,5 bouillonblokje
  • beetje nootmuskaat

Bereidingswijze

Snijd de bloemkool in roosjes en de ui in stukken. Doe dit samen met het water en bouillonblokje in een pan en breng aan de kook. Kook ongeveer 15 minuten. Pureer met de staafmixer (of in de keukenmachine). Proef en breng eventueel nog op smaak met wat nootmuskaat, verse peper en zout. Voor een meer romig effect kunt u een deel van het water vervangen door melk, een beetje koffiemelk of een theelepel crème fraiche.

Deze soep kunt u ook maken met bijvoorbeeld broccoli, tomaat, prei of pompoen. U kunt voor de smaak altijd nog een ui, knoflook, gember, aardappelen, sambal, kruiden en dergelijke toevoegen.

Volop variëren met deze eenvoudige en zeer gezonde soep.

De soep is in de koelkast 3 dagen houdbaar.