Recept witlofsalade

Witlofsalade met sinaasappel, walnoten en een yoghurt dressing

Bijgerecht voor 3 personen

Ingrediënten

  • 4 stronken witlof
  • 1 sinaasappel (of 2 mandarijnen)
  • 1 handje rozijnen
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • Citroensap (vers of uit flesje)
  • 2 stengels lente ui
  • 1 handje walnoten
  • Vers gemalen peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de witlof in de lengte doormidden. Snijd het harde (en bittere) deel eruit. Snijd de witlof in dunne reepjes. Doe in een schaal.

Pel van de hele sinaasappel de oranje schil (niet het witte deel, dat is bitter). Schil daarna de sinaasappel en snijd in partjes. Doe de partjes, het sap en de rasp in een bakje samen met de rozijnen.  Meng voor de dressing een kopje yoghurt en de mayonaise met een scheut citroensap peper en zout. Goed roeren. Voeg hierbij de sinaasappelsap en rozijnen. Breek of hak de walnoten in iets kleinere stukjes. Snijd de lente ui in smalle ringetjes.

Meng de dressing door de witlof en garneer met de lente ui en walnoten. Serveer direct.

Heerlijk bij aardappelpartjes uit de oven, gebakken kipfilet en broccoli.